Nieuws uit Opwijk

Opwijk
Opwijk

Nieuws uit Opwijk

'Luie' postbode op de vingers getikt

18/01/18 05:20 - BPost heeft de postbode die tijdens zijn krantenronde in de R. Schumanwijk in Sint-Stevens-Woluwe grasperkjes vernielde op de vingers getikt.

Trod komt massaal buiten voor een babbel

18/01/18 01:57 - De bewoners van het Trod komen vanavond massaal buiten en roepen hun dorpsgenoten op om hetzelfde te doen.

Gebrek aan grinta en slechte defensie

18/01/18 01:55 - Opwijk haalde het niet zonder moeite van Feniks Leuven wat op weinig begrip kon rekenen bij coach Frederik Gillis. “In Leuven wonnen we met een dertiger. Dan verwacht je een vlotte thuiszege. Ik zag te weinig grinta, we verdedigden slecht en plukten te weinig rebounds. Ik vroeg mijn mentor Bert De Boeck om eens een match te analyseren. Tegen Diest kwam hij kijken en vertelde dat ik de teugels beter wat strakker kan aanspannen. Ismail Aberkan en Thomas Van Roy vlogen er verdedigend in. Bart Spinoy stelde in de slotfase met een paar driepunters de zege veilig. Met mijn ex-team Asse-Ternat en Merchtem Eagles wachten nu twee derby's.”

Radiomakers eisen vergunning terug via Raad Van State: "Boekhoudkundig document niet correct opgeslagen"

17/01/18 05:25 - De vzw Trod (Goeiedag Radio) stapt naar de Raad Van State. De lokale radio vecht de ministeriële beslissing aan waardoor hij baan moest ruimen voor nieuwkomer in het vak Familieradio Enjoy. “Waarschijnlijk wordt dit een langlopende procedure.”

Acht jonge bestuursleden voorgesteld

17/01/18 01:57 - N-VA-lijsttrekker, parlementslid en schepen Inez De Coninck stelde tijdens de nieuwjaarsreceptie van haar partij acht nieuwe, jonge bestuursleden voor. De partij voert haar verkiezingscampagne onder de slogan ‘Veilig thuis in een welvarend Opwijk-Mazenzele’.

Jean-Paul Van der Elst wint Tijl Uilenspiegelprijs

16/01/18 01:57 - De N-VA schonk zijn Tijl Uilenspiegelprijs dit jaar aan Jean-Paul Van der Elst (66). De prijs gaat naar de persoon of vereniging die zich het afgelopen jaar verdienstelijk maakte om het Vlaams karakter van de gemeente te verstevigen.

160 bezoekers op nieuwsjaarsfeest van d'Hulst

15/01/18 01:57 - Het buurtinitiatief van d'Hulst om elkaar Nieuwjaar te wensen lokte dit jaar 160 bezoekers. De wijk telt 129 brievenbussen. Dat wil zeggen dat heel de wijk leegliep voor het feest in de loods van Jacqueline en Marcel. Dat was ook het gemeentebestuur niet ontgaan. Ze kenden de organisatoren een buurtfeestcheque van tweehonderd euro toe. Op het programma: spijs en drank, gezelligheid en een fakkeltocht.

OCMW-rusthuis Oase organiseert Urban Trail Run

13/01/18 01:57 - Het woon-zorgcentrum Oase organiseert op zondag 18 maart een Urban Trail Run. “Niet om er geld aan te verdienen”, zegt directeur ouderenzorg Geert Geeroms. “Het is ons te doen om naambekendheid.”

”Nog geen zekerheid over Groen-lijsttrekker”

11/01/18 01:57 - Bij de gemeenteraadsverkiezingen komt Groen niet meer samen op met de progressieve lijst van Inzet. Het kartel behaalde in 2012 14,27 procent van de stemmen, maar op het einde van de rit waren alle mandaten voor Inzet.

Seniorenraad hoopt de prijs voor sportverdienste te winnen

11/01/18 01:57 - Maandag vond de nieuwjaarsreceptie plaats van de seniorenraad (SR). De adviesraad zal meewerken aan ‘Ik zie u zitten’, een reeks taboedoorbrekende activiteiten rond geestelijke gezondheidszorg. In maart schrijft de SR een memorandum voor de beleidmakers in aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen. Voor de tweede keer op rij is de SR kandidaat voor de prijs van sportverdienste na haar Sporteldag.

Zelf nieuws uit Opwijk?
Deel ervaringen over OpwijkOpwijk

„ Uw gids door Opwijk op woonplaatsen.be! “

Woonplaatsen.be

Voordelen van Woonplaatsen.be
  • Ontvang vrijblijvend prijzen en offertes.
  • Lokale aanbieders gespecialiseerd in hun vak
  • Sluit de beste regionale deals in enkele kliks.
  • 100% gratis en geheel vrijblijvend te gebruiken