Nieuws uit Opwijk

Opwijk
Opwijk

Nieuws uit Opwijk

Senioren hebben duwtje nodig om op de trein te stappen

18/06/18 06:00 - Voor de seniorenraad zijn de te lage perrons in het station in Opwijk een doorn in het oog. De trein opstappen is immers voor sommige ouderen een probleem. Dat blijkt uit de eisenbundel die Opwijkse seniorenraad heeft samengesteld voor een volgende beleidsploeg.

Net geen honderd anderstaligen volgden Nederlandse les

16/06/18 02:57 - 99 anderstaligen volgden voorbije (school)jaar Nederlandse les bij tien lesgevers in het OCMW. Ze mochten donderdag hun diploma afhalen. Vijf jaar geleden is met het initiatief van start gegaan. Er waren toen vier lesgevers en 27 cursisten. Er kwamen ook veertien leerlingen uit zeven verschillende scholen naar de les.

FOTO: "Zieke" Post gesloten wegens personeelsgebrek

15/06/18 16:49 - Het postkantoor op de Singel in Opwijk is al twee dagen dicht. Gisteren werd als reden aangebracht: "wegens ziekte". Vandaag was het bericht iets moeilijker te ontcijferen.

Criterium voor wielertoeristen van 't Groot Verzet

15/06/18 02:57 - Wielerclub Op 't Groot Verzet organiseert voor de vierde keer een fietscriterium ten voordele van Kom op tegen Kanker. De deelnemers krijgen een gesloten omloop van 3,3 kilometer voorgeschoteld, die ze achttien keer onder begeleiding afleggen. Deelnemen kost vijf euro, een ronde sponsoren is vijftig euro. Start op woensdag 27 juni 19 uur in de Processiestraat. Meer info via optgrootverzet@proximus.be.

Laatste gemeenteraad van het jaar reeds op 4 september

14/06/18 12:57 - De gemeenteraad komt op 21 juni voor de op één na laatste keer van het jaar bijeen met een ultrakorte agenda. De allerlaatste vergadering van de gemeenteraad vindt reeds op dinsdag 4 september plaats.

“Hou speeltuinen rookvrij”

14/06/18 02:57 - OCMW-raadslid Peter Beerens (Open VLD) wil dat de vijftien Opwijkse speeltuinen rookvrij worden. “Er liggen daar ontzettend veel sigarettenpeuken.”

CD&V verkoopt op rommelmarkt voor OVK en Palliatieve Zorg

12/06/18 02:57 - Op de rommelmarkt op en rond de Dries verkocht CD&V allerlei spullen, waarvan ze de opbrengst (250 euro) aan Ouders van verongelukte Kinderen (OVK) en aan Palliatieve Zorg van het OLV-ziekenhuis in Aalst schenken. Elk goed doel zal eerstdaags 125 euro ontvangen. Wat ze niet verkocht kregen, wordt gedoneerd aan de Kringloopwinkel en 't Kapstokske in Opwijk.

Twee vrouwelijke nieuwkomers bij Inzet

11/06/18 15:50 - Inzet strikte twee vrouwelijke nieuwkomers in de politiek op haar lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen. Het zijn Nancy Papaert (34) en An Steppé (52).

Duizenden bezoekers voor Rommelmarkt op de Dries

11/06/18 02:57 - Het was zondag behoorlijk druk op en rond de Dries van Mazenzele voor de 31ste rommelmarkt van de Landelijke Gilde Opwijk-Mazenzele. Vier- tot vijfduizend bezoekers zochten een uniek koopje. “We zitten ruim boven de driehonderd standhouders”, zegt voorzitter Jan Van Biesen. “Het record is 420. We hebben standgeld moeten invoeren om de toeloop te beperken.”

Vincent Mannaert op de praatstoel

08/06/18 02:57 - De Landelijke Gilde is trots dat ze met Vincent Mannaert een Opwijkenaar van formaat op de praatstoel hebben. De manager van landskampioen Club Brugge komt op donderdag 14 juni om 20 uur een praatje slaan over zijn leven, zijn voetbalcarrière, het Belgisch en internationale voetbal, Club Brugge, geld in het voetbal en zoveel meer. Meer info bij Jan Van Biesen, tel. 052-35.71.10.

Zelf nieuws uit Opwijk?
Deel ervaringen over OpwijkOpwijk

„ Uw gids door Opwijk op woonplaatsen.be! “

Woonplaatsen.be

Voordelen van Woonplaatsen.be
  • Ontvang vrijblijvend prijzen en offertes.
  • Lokale aanbieders gespecialiseerd in hun vak
  • Sluit de beste regionale deals in enkele kliks.
  • 100% gratis en geheel vrijblijvend te gebruiken